Buterfly
Mapa

21216 Kaštel Stari
Ninska 6
Tel./fax.: +385 (0)21 230 579
E-mail: adriascreen@gmail.com
www.adriascreen-tiskara.hr

 

Tehnologija

Dizajn

DIZAJN I PRIPREMA

Dizajn i pripremu izrađujemo na vrhunskim računalima u: photoshopu, corel draw-u, indesign-u, dreamweawer-u, freehand-u... Grafički dizajn je vrsta primijenjene umjetnosti koja najčešće uključuje kombiniranje tipografije, ilustracije, fotografije i tiska, kako bi se vizualnom komunikacijom prenijela neka ideja ili poruka, u svrhu informiranja, uvjeravanja ili educiranja. U novije se vrijeme grafički dizajn podjednako bavi i novijim tehnologijama, primjerice videozapisima, filmom ili multimedijom. Premda uglavnom vezan uz dvodimenzionalno, ne isključuje i bavljenje trodimenzionalnim objektima (ambalažom, industrijskim dizajnom, dizajnom izložbenih prostora pa čak i arhitekturom). Iako oblikovanje formi zahtijeva kreativnost i poznavanje stilova (donedavna su grafički dizajneri u većini slučajeva bili školovani umjetnici: slikari ili grafičari), dvije su bitne značajke koje čine grafički dizajn različitim od umjetnosti i primijenjenih umjetnosti: 1. poruku je potrebno oblikovati tako da je prepoznatljiva i razumljiva namijenjenoj publici 2. dizajner mora voditi računa o tehničkoj izvedbi. Prvo korištenje izraza grafički dizajner pripisuje se Williamu Addisonu Dwigginsu 1922. godine, no u širu upotrebu izraz ulazi tek nakon Drugog svjetskog rata.

Offset Futura

OFFSET TISAK

Offseti su tiskarski strojevi koji služe za reprodukciju tiskanih materijala. Naš obrt najčešće koristi offsete marke Heidelberg, Futura i Romayor maksimalne dimenzije B2 formata
Offset tisak je tehnika indirektnog tiska kod kojeg se boja s tiskovne forme prenosi na gumeni cilindar, a tek onda na papir koji jei u arcima. Razvoj offset strojeva počeo je odmah poslije Senefelderova izuma, iako je prošlo dosta vremena do izrade prvog savršenog offset stroja koji je imao 3 cilindra. Takav stroj u Europi je konstruiran 1907. g., a konstruktor je bio Gašpar Hermann. Prvi Hermannov stroj pod imenom „Triumf“ bio je poticaj izumima koji su od 1910. do 1940. napravili veliki preokret u daljnjem konstruiranju offset strojeva. U tako kratkom periodu offset je dostigao kvalitetu knjigotiska, a danas dominantno vodi svojom mogučnošću raznovrsnog tiska, brzinom izrade i kvalitetom tiska. Sve te prednosti omogučuju najsuvremeniji offset strojevi i suvremena priprema tiska koju posjeduje ova tehnika
.

Sitotisak

SITOTISAK

Moglo bi se reći da je sitotisak tehnika s kojom je naš obrt prije 25 godina i započeo s radom. Kod sitotiska se slika stvara utrljavanjem boje na otvore šablona ili posebnog filma šablone koji se nanosi na plastični mrežasti zaslon. U procesu se koristi svila ili plastična mrežica koja se zatvara fotoemulzivnim lakom. Odvojenost boja dobiva se projekcijom na fotoosjetljivu površinu koja tvori šablone. Boje se nanose u više slojeva valjcima, četkama ili gumenim strugalima na kvalitetan papir. Svaka boja zahtjeva poseban zaslon (može ih biti više od stotine) zahvaljujući čemu je sitotisak titrave bogate teksture.

Karusel

SITOTISAK KARUSEL

Tehnika korištena kod karusela također je sitotisak. Razlika je u tome što karusel isključivo služi za tisak na tekstil koji je moguć do četiri boje. Trajnost otiska na textil je veća nego kod ostalih tehnika.

Digitalni tisak

DIGITALNI TISAK

Digitalni tisak je moderna tiskarska tehnologija koja ksenofotografskim postupkom pomoću lasera prenosi zadani motiv na papir. Digitalni tisak znatno pojednostavljuje tiskarski poces, jer omogućuje tisak malih i srednjih naklada, bez izrade filmova i ploča kao što je slučaj u offsetnom tisku. Prednosti digitalnog tiska su mala naklada, brzina i kvaliteta otiska i vlastiti dizajn. Digitalni tisak izrađujemo na vrlo kvalitetnom digitalnom stroju XEROX docu color 12, izuzetne kalibracije i postojanosti boja. Najveću otisni format je 320x450 mm, a maximalna gramatura papira za tisak je 320g. Dovoljno je da nam datoteku predate u nekom standardnom grafičkom programu i mi ćemo vam najčešće u roku 24 sata izraditi traženi proizvod.

Tampon tisak

TAMPON TISAK

Tampon tisak tehnika primjenjiva je na različitim vrstama poslovnih promotivnih materijala. Primjenjuje se na ravne i neravne površine, od različitih vrsta materijala, od keramike, stakla, drveta, PVC-a, politena, itd.
Uslugu tampon tiska smo u mogućnosti izvršiti na dostavljene artikle, baš kao što smo i spremni pružiti uslugu nabave istih. Maximalni otisak tampon tiska je 100 x 120 mm.

 

graficki noz

DORADA

Činjenica je da sve tiskovine moraju proći fazu obrade. Za to se koriste razne strojevi i naprave i to od grafičkog noža, grafopresa, raznih naprava za uvez, plastifkatora itd.

Ploter

REKLAME

Reklame izrađujemo na plexiglasu ili sličnim materijalima. Solvetnim printerom koji printa kolor naljepnice velikih formata ili ploterom za jednostavnije reklame.

VEZ

Izrađujemo kompjutorski vez na reklamni materijal: kape, majice, dresovi, trenirke, radna odijela, itd. Izrada zastavica i ostalog veza na tekstil i kožu.

Laserska graverka

LASERSKO GRAVIRANJE

Najsuvremenija laserska i cnc tehnologija za graviranje i rezanje svih vrsta materijala počevši od papira, kartona, kože, gume, drveta, forexa, plexiglasa, stakla, ogledala, kamenomramora i eloksirani ili plastificiranih metala. .

Web dizajn

WEB DIZAJN

Tiskara Adria Screen nudi Vam veliki izbor internet usluga: izrada web stranica, izrada web aplikacija, internet marketing.

Sva prava pridržana 2009 © Adria Screen